Posted in Vem söker du?

Analysera resultaten

Analysera resultaten Posted on 4th June 2020

I detta steg ska du helt enkelt ta det du tagit reda på och lärt känna om personen i fråga och jämföra det med din sorterade frågelista. Om personen på ett positivt sätt uppfyller många eller alla av dina viktigaste frågor, så är det troligen lämpligt att gå vidare med dejtandet. På samma sätt, om personen uppfyller dessa negativt, kan du i ett ganska tidigt skede avbryta dejtandet och fokusera på en annan kandidat. Det är upp till dig själv att dra en gräns för när detta ska ske. Säkert har du ett par hjärtefrågor, som kommer väga extra tungt.

I exemplet ovan skulle det i princip inte spela någon roll alls om kandidaten var vältalig eller inte, men däremot vore det väldigt illa om hen inte hade god kontakt med sin familj och släkt. Givetvis kommer varje fall vara unikt och det är möjligt att även negativt uppfyllda hjärtefrågor kan accepteras om personen kan ge en adekvat och trovärdig förklaring eller om frågan överskuggas av flera andra positivt uppfyllda, viktiga frågor.

Om man ska följa den planerade metoden fullt ut gäller det att inte hänge sig åt spontana infall i detta skede. Det är viktigt att man inte gör undantag för någon som är uppenbart inkompatibel med ens preferenser. Det gäller att våga avbryta, vilket man ju lovade sig själv när man tog helgen för sig själv enligt instruktionerna i sektionen ovan. Ingen vill slösa sin tid. Varken du eller den/dem du dejtar. Likväl gäller det inte inte vara rädd för att plötsligt bli bortvald av någon annan, eftersom de precis som en själv har sina (mer eller mindre omedvetna) preferenser, personlighetstyper och system. Alla har inte lagt lika mycket jobb som du själv på att förstå vad de behöver.

Vi föreslår att man dokumenterar allt detta i skrift. Kanske rentav sorterar det i en pärm. Det kan kännas märkligt att göra det men det är optimalt då det gör det lättare att hålla reda på allting, i synnerhet om man jobbar med många frågor och/eller partners samtidigt. Om du tycker att det är pinsamt eller “creepy” så kan du hålla det hemligt och sedan förstöra dokumenten när projektet är genomfört och du hittat din drömpartner. Allt som är värt något i livet måste man jobba för och

detta är verkligen en sådan sak.

magnetism