Posted in Utforma din dejtingstrategi

Vita tänder till dejten

Vita tänder till dejten Posted on 9th August 2020

Ett bländande vitt leende kan få vem som helst att smälta, så varför inte göra en tandblekning inför första dejten? Att få vitare tänder gör inte bara att du ser fräschare ut, du kan även uppfattas som mindre slarvig och nonchalant om det ser ut som om du tar hand om dig.

Börja i god tid

Att bleka tänderna kan visserligen göras på en timme om du bokat tid hos en tandläkare som utför blekningen med laser, men om du ska bleka med gel bör du ta tid på dig. Börja med att söka upp bästa tandblekningen och jämför produkter först. Det är synd om du köper en blekning som inte visar sig ge några resultat. Välj en produkt med större mängd vatten så att blekningen inte torkar ut emaljen för mycket, då går den ursprungliga nyansen tillbaka ganska fort.

När du sedan köpt hem produkten måste du veta att det tar några dagar att bleka. Detta ska nämligen göras i omgångar under flera dagars tid, så om du vet att du har en dejt nästa vecka – börja redan 6-7 dagar innan och sätt in dina skenor. Tänk också på att om blekningen är stark kan ditt tandkött bli irriterat och det brukar ta ett par dagar innan det läker. Du kanske inte vill sitta med illrött tandkött och ilningar när du är på dejt. Blek ett par dagar och vänta sedan ett par dagar till innan du fortsätter kuren – om du bleker hemma det vill säga. Om du ska bleka med gel hos tandläkaren bör du avsätta tre veckor eftersom man bleker en gång i veckan tre gånger allt som allt. Du kanske inte kan boka en dejt tre veckor i förväg och då är det kanske bättre med hemmablekning.

Hemmablekning är också ett bra underhåll för vita tänder mellan tandläkarblekningar – för att bibehålla resultatet.

magnetism