Posted in Utforma din dejtingstrategi

Sista dejten

Sista dejten Posted on 15th January 2020

Det talas mycket om den första dejten men hur vore det om man nämnde lite mer om den sista. För låt oss vara ärliga – många gånger är den sista dejten tuffare än den första. Du vet, när du själv börjat inse att du inte vill träffa personen mer och den andre inte har en aning om dina funderingar. Allt verkar frid och fröjd men inombords känner bara du att det är fel. En sista dejt är vanligtvis inte som att göra slut på en parrelation eftersom dejting ofta innebär att det inte har hunnit bli allvar ännu. Men ändå så känns det vemodigt och motsträvigt att behöva sätta sig ned framför den andres glittriga ögon och förklara att det här är slutet på ert kortvariga äventyr. Hur gör man?

[IMAGE=c1IvY9bhIhSH.jpg]

Undvik sms och telefon

[IMAGE=dR2pwNfle3XC.jpg]

Såtillvida det inte handlar om en engångsdejt så bör du undvika att säga till den andre att du inte längre vill träffas, på sms eller i telefon. Telefon är dock lite sjystare än ett skamset sms och att sms:a är rent av fegt.

Neutral mark

Bestäm träff på ett neutralt ställe, inte för romantiskt. Låt inte påskina innan dejten att ni ska göra något speciellt för då tror ju den andre att det är myskväll och “hålla handen”-stund som gäller. Börja kanske med att fråga hur den andre ser på ert dejtande och om hen är nöjd med hur ni har det. Lyssna noga innan du börjar prata. Kanske känner den andra personen som du. Om så dock inte är fallet bör du inleda långsamt med att du inte riktigt känner likadant men att han eller hon mittemot är en superperson som förtjänar det bästa.

Säg inte allt

Tänk på att man inte behöver säga precis som man tycker när man avslutar ett “förhållande”. Du känner inte ens någon så pass väl att du kan gå in på karaktärsdrag i den bemärkelsen. Se även upp med kränkande kommentarer som “Du börjar bli tunnhårig och det är inte sexigt för mig. Kanske du borde kontakta Nordic Hair för att få hjälp!”

Säg bara att det inte känns rätt för dig men att du önskar personen lycka till.

Svårare när det hunnit bli en sexuell relation

Även ett kortvarigt förhållande skapar vissa band om ni har inlett en sexuell relation. Sex gör ofta allt mer komplicerat och många tycker till och med att sex betyder att ni nu är tillsammans. Ett tips är att försöka luska redan i tidigt stadium om den andre ser sex som allvar eller inte. Om ni inte är överens om den saken ska ni helst inte ha sex alls eftersom det riskerar att såra den andra. Vänta tills ni båda tycker att det känns rätt att vara tillsammans – annars blir det bara “kk” av det hela. Det kanske visserligen var det du ville men du lär göra den andre rejält upprörd om du inte är ärlig från början.

magnetism