Posted in Utforma din dejtingstrategi

Lyckas på dejten

Lyckas på dejten Posted on 30th August 2020

Inför en dejt kan det vara riktigt pirrigt, speciellt om det är första gången man ses. Då är det kanske inte heller så konstigt om man vill göra ett gott första intryck och göra sig lite extra fin. Hur man ska se ut på en dejt skiljer sig lite åt i olika kulturer, men här i Norden vill vi helst ha det enkelt.

Lagom är bäst

Vi blir väldigt påverkade av sociala medier idag, men även av utländska program på TV. Därför är det lätt att tro att exempelvis en dejt ska se ut på ett visst sätt utifrån det, men så behöver det inte alls vara. I USA är det vanligt att man klär upp sig lite extra och gör sig extra fin inför sin första dejt. I många fall går man till frisören för att få till den bästa frisyren och sätter på sig det absolut finaste man har. Om man inte har något passande i garderoben så köper man något nytt, bara för dejten. Eftersom det är så dejterna brukar gå till där, så är det väl känt att man inte ser ut så till vardags och folk är inställda på att mötas av ett mer naturligt utseende längre fram i dejtingprocessen.

Här i Sverige och i Norden vill vi helst inte dejta en clown. Vi vill gärna att personen i fråga ska vara så naturlig som möjligt och inte göra sig till för mycket. Det är ju trots allt personen i fråga man ska lära känna och inte det yttre. Det är snarare så att en person som har fixat till sig allt för mycket inför en dejt kan sända ut fel signaler. Antingen kan det tolkas som om att man är osäker och vill dölja det med ett tillfixat yttre, att man är för självcentrerad eller att man prioriterar ytliga saker för mycket.

Det bästa vore om man kunde få till en outfit som är en aningen bättre än den man har till vardags normalt sett, men som på ett diskret sätt ger signalen om att man har ansträngt sig lite inför dejten. Dessutom är det viktigt att tänka på det som inte syns, nämligen parfymen. Använder du exempelvis Cacharel bör du ta några diskreta droppar av den. En parfym är alltid bäst när den är diskret. Om din dejt kommer få äran att komma närmare dig under dejten, kan parfymen få dig att bli ännu mer attraktiv.

magnetism