Posted in Vem är du?

Lär känna dig själv först

Lär känna dig själv först Posted on 12th October 2019

När det kommer till dejting gäller det att först komma underfund med vem man själv är. Många begår misstaget att tro att de ska kunna hitta någon som kan berätta för dem vem de ska vara och forma dem efter eget tycke – hur de ska bete sig, vad de ska tycka och tänka, vem de ska vara helt enkelt. Men i det långa loppet kommer detta med stor sannolikhet visa sig vara ett misstag, då den som låtit sig formas kommer känna sig kvävd av sin partners krav. Således är det mycket viktigt att man förstår vem man själv är och vilka behov och preferenser man har, innan man ingår i en långvarig relation. Detta görs med fördel med hjälp av frågorna presenterade inledningsvis.

I bästa fall har man en relativt god uppfattning om vilka man fungerar med innan man ens börjar dejta. Inte minst är detta viktigt för att det gör själva dejtandet roligare och mer givande, då man snabbt kan känna efter och förstå vilka man inte passar ihop med. Det lär också bli lättare att med rakhet och öppenhet kunna informera den man dejtar om detta, då ens självförtroende tack vare självkännedomen troligen är förstärkt. Detta lämnar mer utrymme att träffa och umgås med sådana med vilka det faktiskt finns potential att det växer fram något mer och större än bara en flört. Om det är det man söker efter, så klart. Vissa vill ju ha just flörter.

Givetvis finns det ett stort antal olika metoder för att lära känna sig själv. Kanske har du redan god självkännedom. Dock kan den säkerligen bli bättre. En viktig sak man kan göra är att tillbringa tid ensam, hur tråkigt det än må låta. Exempelvis kan man ta en hel helg för sig själv. Detta kan se ut som så att man åker ut på landet eller liknande helt utan sällskap, stänger av sin telefon och internet och sedan försöker möta sig själv. Man ser sig själv öga mot öga och frågar sig vem man faktiskt är och vad man vill ha ut av sitt liv. Detta kan ske först när vardagens bus och brus lagt sig och tystnaden sätter in. Först då får man chansen att möta sig själv. I efterföljande avsnitt kommer

vi presentera en metod för hur en sådan helg kan se ut.

magnetism