Posted in Vem söker du?

Definiera vem man söker eller inte

Definiera vem man söker eller inte Posted on 10th September 2019

Det råder delade uppfattningar om hur viktigt det är att veta vad man söker efter i ett dejtingsammanhang. Det finns de som tycker att man ska ha bildat sig en väldigt tydligt uppfattning om vad man är på jakt efter innan man ens börjar dejta, medan andra tycker att charmen mer ligger i att låta intuitionen och slumpen avgöra vem det blir som man hamnar på dejt med. Här är en artikel i The Guardian med lite matnyttiga tips.

Dessa två extremer kan sedan förstås delas upp och nyanseras ytterligare. Exempelvis kan ett långt draget exempel av skolan som säger att man ska exakt veta hur personen i fråga ska se ut, vad hen arbetar (eller inte arbetar) med, hens inkomst, vilken ålder och vilka värderingar hen har. Letandet ser då ut som sådant att man helt enkelt letar efter personer som lever upp till ens önskade profil. En sådan som man till exempelvis byggt upp med hjälp av metoden vi presenterade tidigare.

Ett tydligt exempel av den mer spontana skolan skulle säga att det är bäst att inte veta särskilt mycket i förväg överhuvudtaget. Man kan se det som att det bygger på att man har lärt känna sig själv ordentligt och har en idé om att denna självkännedom automatiskt kommer attrahera (och göra en själv attraherad av) personer som vore lämpliga att inleda ett dejtande och eventuellt även en relation med. Enligt denna metod går man mer på känsla när man söker efter sin partner.

Vanligtvis brukar folk använda sig av en kombination av de båda extremerna.

magnetism