Posted in Vem söker du?

Fördelar och nackdelar med de olika skolorna

Fördelar och nackdelar med de olika skolorna Posted on 5th August 2019

 

Planerad

En fördel med denna metod är att den är strukturerad. Man helt enkelt bockar av kandidaten i fråga genom att analysera hens egenskaper och om hen inte uppfyller ens kriterier så faller hen bort. Sedan går man vidare till nästa kandidat och repeterar processen tills dess att man hittar någon som uppfyller ens önskningar. Då går man vidare till nästa steg.

En nackdel är att det kan kännas oromantiskt att vara så här beräknande och metodisk.

Spontan

För många upplevs den spontana metoden som mer romantisk. Det finns en uppfattning om att det finns något fint i att låta slumpen avgöra och föra personer samman. Om du är en person som värdesätter ett “romantiskt skimmer” så är detta en fördel med den spontana metoden.

En nackdel är att det är en betydligt mer riskabel variant, då man genom att inte riktigt veta vad man söker efter och heller inte lägger tid på att analysera sina kandidater, riskerar att hamna med en person som inte är lämplig. Det finns dem som värdesätter detta och den spänning det kan medföra.

Om du vill testa den spontana metoden fullt ut så kan du hoppa över nedanstående sektioner och gå direkt till “Innan första dejten”.

magnetism